diumenge, 20 de desembre del 2009

Tancament de l'assignatura i avaluació

Bé, aquesta és la última entrada en aquest blog per a l'assignatura d'Interculturalitat i Educació i és el moment de de reflexionar sobre tot allò que l'assignatura ens ha aportat.
En primer lloc, dir que els blogs són eines de comunicació molt útils i pràctiques, i a més, fàcils d'utilitzar. Però molts de nosaltres no estem habituats a utilitzar-les, per això considero molt adequat que des de la universitat se'ns animi a fer-ho i a perdre-hi la por.
Aquest blog ens ha servit com a espai de reflexió sobre allò que hem anant treballant a l'assignatura, relacionant allò que anàvem fent amb els conceptes i idees que hem pogut extreure d'allò que hem anat llegint, però també per a què cadascú hagi pogut dir, mostrar, proposar, enllaçar, ... tot allò que ha cregut interessant en relació al tema de l'educació intercultural.
Només ens cal mirar els blogs dels companys i companyes per tal de trobar enllaços a materials, vídeos, pàgines web, ... i això és una important font de recursos per als que ens treballem al món de l'educació.
Personalment, seguiré utilitzant aquest blog per tal de continuar creant enllaços sobre materials, recursos, esdeveniments, reflexions, ... relacionades amb la interculturalitat, esperant compartir-les amb totes les persones que també estiguin interessades en el tema.
Pel que fa a l'assignatura, cal felicitar a l'equip docent per fer-la tant pràctica, ja que és mitjançant l'aplicació dels continguts que realment s'aprèn. Aquesta assignatura ens ha permès, a més de reflexionar sobre determinats conceptes i aprendre a utilitzar-los adequadament, analitzar situacions educatives en les que es vol fomentar l'educació intercultural, aprendre a avaluar els materials utilitzats en aquestes situacions, i aprendre a crear materials nous. Tot això fa que puguem dir que els objectius han estat assolits, però també he de dir que penso que aquesta assignatura hauria de tenir més crèdits perquè considero que és totalment rellevant en el nostre context social.
De totes maneres, crec que tenim les eines per a continuar-hi aprofundint!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada